Slik reduserer jeg engangsplast

Det er ikke lett å endre uvaner, og akkurat nå har de fleste av oss en rekk uvaner tilknyttet engangsplast. Derfor tenkte jeg at det var på sin plass å dele hvordan jeg reduserer bruken av plast og dermed også forsøpling. I følge Hold Norge Rent kaster 10 % av Norges befolkning Q-tips i do, og mange av disse ender opp i havet og rundt omkring på strender. Vi ser det samme med engangsmunnbind nå som koronapandemien herjer planeten. Det er munnbind overalt!

De få gangene vi bruker sugerør her hjemme, bruker vi sugerør i stål. Disse varer lenge og er naturligvis mye mer miljøvennlige enn engangssugerør. Jeg bruker alltid termokopp til kaffe, framfor engangskopper. Det reduserer engangsplast og skulle den lekke, kan du enkelt pakke den inn i bivokspapir. Apropos bivokspapir. Det er noe jeg bruker i stedet for å bruke matpakkepapir og er lett å rengjøre. Utrolig praktisk å ha liggende. Og når vi først er inne på matpakker. Så kan det lønne seg å bruke matbokser i metall. Så er du ikke med på å bidra til produksjonen av matbokser i plast.

Ikke kjøp vannflasker, bruk heller en brukt flaske eller få tak i en flaske i glass eller metall. Selv foretrekker jeg Klean Kanteen i rustfritt stål. Jeg bruker også nett i bomull når jeg skal kjøpe frukt i butikken. Da slipper man å bruke de gufne plastposene du finner i frukt og grønt-avdelingen. Og når vi først er inne på det, så er handlenett riktig så miljøvennlig. I alle fall om du tar vare på den og bruker den om igjen, og om igjen. Uansett bør du unngå å bruke for mange plastposer. Jeg kjøper også produkter i løsvekt om det er mulig, så kan jeg selv ta med emballasje.

For å få oversikt over alternativer til engangsplast er BeeOrganic sin nettbutikk mildt sagt innholdsrik, og anbefales på det aller sterkeste.

Hei!

Har du noen innspill eller spørsmål i forbindelse med dette innlegget? Send gjerne en e-post til hei@gerrit.no.

Gerrit Karafiat